VERKSAMHET

De fem grundstenarna i vår verksamhet

• NATURNÄRA: Vi vistas mycket utomhus, oftast två gånger om dagen. Vi har en stor härlig tomt som inbjuder till lek. Vi har också tillgång till en skogsdunge med vindskydd och grillplats. Under vår och höst gör vi ofta utflykter dit och har med oss matsäck eller lagar mat där. I förskolans närområde finns också många andra spännande miljöer som vi brukar utforska.

Våren och sommaren 2013 077

• BRA MAT: Barnen har förmånen att få känna dofterna av- och äta god hemlagad mat varje dag. I möjligaste mån använder vi närproducerade och kravmärkta råvaror.

Hösten-08 och Våren-09 050

• SKAPANDE VERKSAMHET: Flera av oss i personalen finner glädje i att skapa, vilket vi tror är en förutsättning för att barnen också ska hitta den glädjen. Till skapandet använder vi oss helst av natur- eller återvinningsmaterial och naturligtvis också papper och färger. Målet är att barnen ska få prova på olika tekniker.

Våren 2013 201

• MASSAGEVILA: Hela personalgruppen gick tillsammans en barnmassagekurs, på Axelssons i Stockholm, under ht. 2000. Vi har sedan dess praktiserat massage på vilan. Barnet bestämmer själv om hon/han vill ha massage. Vi tror att alla barn behöver en stunds avkoppling under dagen, därför vilar hela barngruppen medan vi masserar de som vill. Barnen får också massera varandra.

Våren 2008 030

• TEMA: Vi bestämmer ett tema för varje termin, vilket får vara en ledstjärna för våra samlingar och vår skapande verksamhet. Valet av tema utgår ofta från önskningar eller behov vi ser i barngruppen. Exempel på teman kan vara: Äpplen, Indianer, Färger, Bokstäver, Rymden etc.

Våren 2013 145

Inom de presenterade områdena planerar vi verksamheten utifrån förskolans läroplan.